reede, 11. september 2009

Kardetud kõmulised filmid

Vahelduseks tänavatel õilmitsevate kollase ja rohelisega raamistatud „ülitarkade, supervõimekate ja palju tegevate Big Giant Head’ide tõtt vahtimisele ning oma kalli aja poliitikute kakamängude jälgimisele raiskamisele, soovitan pigem vaadata üle maailma laineid löönud/furoori tekitanud Peter Joseph'i dokumentaalfilme Zeitgeist, The Movie, Zeitgeist Addendum ja The Zeitgeist Movement Digital Slide Presentation (Filme saad vaatama asuda ka siinsamas tekst all)
Mitte, et ma need alles avastanud oleks - olen nendega juba mõnda aega tuttav, nagu ka filmis kajastamist leidva ühiskonnadisaineri ja mõtleja Jacque Fresco Venus Project'i ideedega -, aga lihtsalt usutavasti on endiselt väga palju neid, kes pole neid filme veel näinud, aga juhtumisi nende otsa sattudes võiksid leida ehk piisavalt huvi ja aega neid vaadata. Seda enam, et nüüd nad on tänu Taunz'ile ja online filmide subtitreerimist võimaldava saidile Overstream kättesaadavad ka eesti keelsete subtiitritega.

Filmid on üle maailma tekitanud väga palju kõmu ja diskussiooni ning pannud aluse koguni laialdaselt populaarsust koguvale samanimelisele ülemaailmsele liikumisele The Zeitgeist Movement. Muidugi, nagu alati teravate ja põhimõtteliste teemade püstitamisel (n juudiküsimus, holokaust, inimtegevuse osa üle-maailmses kliimasoojenemises, aga ka prostitutsiooni legaliseerimine, puskariajamise legaliseerimine, kergete narkootikumide legaliseerimine, tulumaksu vähendamine, astmeline tulumaks jne. jne.), tekkib vähemalt kaks polariseeruvat vastasleeri - pooldajad ja vastustajad. Vastustajad, keda vahest saab nimetada eitajateks või pehmemas vormis skeptikuiks, peavad Peter Joseph'i filme vandenõuteoreetikute soperdisteks ja fantaasiaks (vt. Eesti Ekspressi artikkel „Vandenõude puntras“). Olgu nende filmidega kuidas on - ehk võibolla tõesti on mõni asi neis ülevõimendatud või esitatud teatud rõhuasetusega vaatevinklist - tuuakse neis ometi esile väga intrigeerivaid fakte ja põhimõttelisi küsimusi, mida ei saa eitada. Vähemasti pole seda asjaomased, kelle pihta ja suunas kriitika käib, veenvalt teinud. Pigem on valitud totaalne vaikimise ja pea liiva alla toppimise taktika. Muidugi on osad olemuslikult konservatiivse ja "elu on lill, mis te virisete" suhtumisega tegelased neid filme püüdnud diskrediteerida ja naeruvääristada. Mitte väheoluline ei ole seejuures aga, et skeptikute poolne filmis esitatud väidete ümberlükkamine on olnud väga rabe ja mitte vett pidav. Appi on võetud valedki (millest need filmid suuresti ka räägivad).

Zeitgeist’i tõstatatud teemad on nii sensitiivsed, et peavoolu meedia pole julgenud neid käsitleda. Mine tea, võibolla on see neil ka kuskilt ülevaltpoolt see ära keelatud. Isegi Eesti, mis on ju vaba ja sõnavabadust toetav riik, riigitelevisoon ei ole söandanud kõnealuste dokfilmide näitamist oma kavva võtta. Ehkki hilja-aegu näidati laiale avalikkusele ära väga intrigeeriv "The Soviet Story“ / „Nõukogude lugu", mis pole sugugi vähe paljastav, vähe koledusi presenteeriv ning teatud osas ka postsovjeetlikke ühiskondi lõhestav ja polariseeriv film. Miks ei võiks ETV oma dokfilmide sarjas (n Välisilm) käsitleda ja näidata ka Peter Joseph'i kõnealuseid filme? Võiks, ja peaks, vägagi!
Ennekõike oleks kogu vaba ühiskonna ja iga üksikisiku hüvanguks kui inimesed mõtleks oma peaga ja piiranguteta nägemaks ja käsitlemaks erinevaid probleeme ja nähtusi ühiskonnas, ajaloos (ja ka mujal) erinevate vaatenurkade alt. Ainult nii saame liikuda parema - eetilisema, moraalsema ja hoolivama ühiskonna poole ja jõuda lähemale tõele. Tõde aga teadupärast, teeb vabaks.

Zeitgeist, The Movie / Ajavaim


Zeitgeist Addendum / Ajavaim lisa


The Zeitgeist Movement Digital Slide Presentation


Bookmark and Share

13 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Tere August Sügavast!

Minu arvamus The Venus Projectist on selline,et see on ideaali lähedane aga meil kõigil on võimalus seda täiendada:)))
Ja seal paistis silma kohe üks viga mis võib-olla on sinna sattunud või kes teab äkki see on seal meelega...ajupesu käib ju stabiilselt kõikjal:)))
Seal näidatakse suuri maasoojuse jaamu(geothermal)...,et noh sealt siis saaks terve maailm energiat...
Noh tore oleks mil see nii tuleks ja oleks aga meil on vaja elada tänapäevas ja sestap ma leian,et
ESEIMENE SAMM The Venus Projecti
suunas on asi TASUTA ELEKTER IGALE EESTLASELE või siis ka igale EESTI KODANIKULE...ja sestap tuleb õpetada lihtrahvale kuis ehitada tuulikuid ja päiksepaneele...
sestap ma levitan järgmist spämmi:))) :

Meist igaüks saab endale tagada TASUTA ELEKTRI...
ELEKTRIT SAAB TASUTA sel juhul mil ehitad endale tuuliku ja päiksepaneelid...USA-s on tuulikute valmistamise buum...kodugaraazides ehitatakse tuulikuid ja päiksepaneele-TAGAVAD ENDILE TASUTA ELEKTRI...Vaata youtubes olevaid klippe,neid on seal mustmiljon kus õpetatakse kuis ise ehitada tuulikut või päiksepaneeli...üks tuntumaid on www.otherpower.com
ja www.power4home.com
Kirjutasin palju selliseid linke Heade mõtete foorumisse
www.elfaelektroonika.ee
ja teemasse "USA-s on tuulikute valmistamise buum"
P.S.Ka paneelmajade rõdudele saab paigaldada väikse võimsusega tuulikuid ja päiksepaneele s.o. mil üürnik kolib välja võtab ühes talle kuuluvad tuuliku ja päiksepaneelid...

Ainult lollakad ostavad elektrit...
sest elektrit saab tasuta!

Mis sa,August Sügavast,sellest arvad?

August Sügavast ütles ...

The Venus Project on kindlasti ideaalse ühiskonna ja majandusmudeli nägemus ehk sinna poole püüdlev. Geotermiliste elektrijaamadega kogu energiavajaduse katmist võib pidada naiivseks idealismiks, mis ei tähenda, et see läbinisti naeruväärne oleks ja inimkond ei peaks puhaste energiatootmise viiside poole püüdlema. See on lihtsalt Jacque Freso nägemuses üks puhta energiatootmise viise. Teadaolevalt on neid mitemid teisigi, nagu tuule, päikese, mere- ja ookeani lainete, tõusu-mõõna jne.
Mis viimati loetletutesse puutub, ja Teie poolt viidatud tuule ja päikese-energia eraisiku tasandil kasutusele võttu, siis nutikas-innovaatiline ja ettevõtlik inimene, kel on selleks füüsilised ja materiaalsed võimalused (oma krunt, veidi kapitali materjalide ja agregaatide soetamiseks), võiks muidugi kasutada võimalust ise energiat toota.
Teadupärast on aga keskmine inimene rumal, mugav kui ka hästi inertne, mis on sama-aegselt nii arengut ja innovatsiooni taganttõukavad faktorid kui ka nende pidurdajad. Muidugi inertsus on mõlemal juhul pigem pidurdav või siis stabiliseeriv moment, aga rumalus alati pärssiv.
Läbi inimkonna ajaloo on inimeste (otsustajate) suur inertsus pärssinud ja venitanud innovaatiliste ja kasulike lahenduste kasutusele võttu. Vahest on selle põhjuseks rumalus/teadmatus, vahest ka juba olemasolevast kasusaamise motiivid (praegu näiteks fossiilsete kütuste kasutamise alalhoidmine ja õigustamine). Ühise nimetajana saab arengu piduriks aga nimetada inertsust - rumalusest, kiusust, mugavusest, omakasust ajendatult jms. lihtsalt ei süveneta uudsesse ega võeta seda kasutulele. Markantne näide on näiteks SWATH tehnoloogia http://en.wikipedia.org/wiki/SWATH laevaehituses. Ehkki selle töötas Kanada leidur Frederick G. Creed välja juba 1938 a-l pannes seda tüüpi laeva loomise alla oma varad, ei leidnud see idee tema eluajal kasutust. Alles tänapäeval on selle tehnoloogia baasil mõned end praktikas väga hästi õigustanud laevad ehitatud.
Selliseid näiteid, kus leiduri idee või leiutis on tema eluajal piisava tähelepanuta jäetud, võib tuua läbi inimkonna ajaloo.
Kokkuvõttes Immanuel Kanti sõnadega öeldes: "Ideaal kui tõelisus on kättesaamatu, kuid temani püüelda on kohustuslik!"

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mulle teie vastus meeldis:)))
Aga mida arvate filmi Zeitgeist Addendumi lõpuosas olevast usu küsimusest s.o. seal räägitakse justkui uuest religioonist? Mida arvate selle kohta?
Ma ütlen kohe välja,et minu arvates see on vale sest olen näinud inimesi kes on seda usku...ja teate...nad nägid välja tõbised...
Aga mida arvate kuidas The Venus Projecti käivitada?
Kas olete päri,et The Venus Projekti käivitamiseks on vaja ASTUDA ESIMENE SAMM ja selleks on asi TASUTA ELEKTER IGALE EESTLASELE?
Noh selle TASUTA ELEKTER IGALE EESTLASELE all ma mõistan,et tuleb aina selgitada kuidas saab tasuta elektrit...asi on ju iseenesest lihtne-tuleb muretseda tuulikud ja päiksepaneelid jms. taastuvenergia värgid...
P.S. Kas te oskate öelda sellist asja,et kas tõesti Eestis on 1404
Zeitgeist liikumise liiget?
Ma ise elan Dublinis ja sestap üsna pea ma ei saa kokku teiste
Zeitgeist liikumise liikmetega Eestimaal...
Dublinis on kusagil saja ringis...

Ainult rumalad ostavad elektrit...
sest elektrit saab tasuta!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Vabandage,aga miks te olete anonüümne? Te ju kunagi kedagi ei solva ega pritsi tatti!
Kas te olete KAPO agent või politseinik või pankur või mafioss või Roheliste esindaja?
Miks te peate blogi,kas edevusest või üksindusest või ajate ideoloogiat või püüate lõksu
anonüümseid kommentaatoreid või
miks jätate endast mulje justkui te olete endine või praegune televisooni töötaja või reporter?
Ma lähen hommikul tööle,kas te võiksite minu eest teha ära minu
vabathtlik töö ja levitada seda spämmi:Meist igaüks saab endale tagada TASUTA ELEKTRI...
ELEKTRIT SAAB TASUTA sel juhul mil ehitad endale tuuliku ja päiksepaneelid...USA-s on tuulikute valmistamise buum...kodugaraazides ehitatakse tuulikuid ja päiksepaneele-TAGAVAD ENDILE TASUTA ELEKTRI...Vaata youtubes olevaid klippe,neid on seal mustmiljon kus õpetatakse kuis ise ehitada tuulikut või päiksepaneeli...üks tuntumaid on www.otherpower.com
ja www.power4home.com
Kirjutasin palju selliseid linke Heade mõtete foorumisse
www.elfaelektroonika.ee
ja teemasse "USA-s on tuulikute valmistamise buum"
P.S.Ka paneelmajade rõdudele saab paigaldada väikse võimsusega tuulikuid ja päiksepaneele s.o. mil üürnik kolib välja võtab ühes talle kuuluvad tuuliku ja päiksepaneelid...

Ainult lollakad ostavad elektrit...
sest elektrit saab tasuta!
?
:):):)
Mis seal augus sügavas siis ka head on?:)))

August Sügavast ütles ...

Ma ei saa küll aru, mida Te uue religiooni all mõtlete. Zeitgeist Addendumi lõpuosas käsitletakse seda, mida üksikisik (ennekõike USA kodanik, kuivõrd see puudutab teatud USA pankade klientideks mitte olemist) saab ja võiks kehtivale raha võimu kukutamiseks ära teha. Usu ja religiooni küsimus on üldse komplitseeritud ja mitmetahuline. Ehkki Zeitgeist näitab seda üheselt hädade põhjustajana ja arengu pidurina, on see vaid religiooni vaid puuduste vaatevinklist käsitlemine. Siinkohal ma religiooni teemat aga pikemalt lahkama ei hakkaks.

Kuidas The Venus Projecti, või üldse sellelaadseid põhimõttelisi ja põhjapanevaid projekte käivitada, on väga raske küsimus kuivõrd see puudutab ju kõiki - sh. neid, kes pole sellest sugugi huvitatud. Viimaseid on maailma rahvastikku arvestades vaid väike käputäis, aga just nemad on need, kes praegusest olukorrast ja status quo'st kasu lõikavad. Enamasti istuvad nad ka juhtivatel kohtadel või omavad suurt mõjujõudu ühiskonna üleste otsuste (sh. valitsused) üle. Lihtsamalt öeldes tegu on suurkapitalistide ja suuromanikega, kes kamandavad suuri ressursse, nagu maavarad, tootmisvahendid, jaotusvõrgustikud jms. või juhivad rahandussüsteemi. Selleks, et mingi põhimõtteline uus areng saaks toimuda, peab midagi kapitaalselt muutuma ka nende jaoks. St. nad peavad isiklikul tasandil kogema senise süsteemi puudusi, jätkusuutmatust ehk negatiivseid aspekte. Senikaua kui inimesel on hea, ta ei näe ju vajadust muutuste järele. See on ka puhtalt loogiline ehkki mitte alati eetiline ja moraalne (eriti kui ei hoolita teiste kannatustest ja jätkatakse vaid omakasu ajel taunitavat suunda kõigest hoolimata).

Mis The Venus Project'i idee, ehk kunagi teoks saamiseks, praegu teha annab, on just teavitustöö ja inimeste selles suunas mõtlema panemine. Mõtlema suunamine just selle üle, miks on asjad ühes-või-teises liinis halvasti - n. tööpuudus, inflatsioon, looduse reostatus jms. hädad. Et nende sügavam olemus ja päritolu ei seisne mingi suvalise riigi (n Eesti) valitsuse reaalpoliitikas, vaid need hädad hakkavad peale palju üldisematest asjadest ja põhimõtteliselt vääral alusel olemisest (n võistlev ühiskond - elu või surm, edu või läbikukkumine jms.).
Kellegi mõtlema suunamine on aga väga raske ja komplitseeritud ülesanne (just neil põhjustel, millest eelmises kommentaaris kirjutasin - inertsus, mugavus, ignorantsus, üleolevus ka liiga kerge solvuvus). Sestap ei pea ma väga targaks mõtteks spämmi levitamist - seda ignoreeritakse ainuüksi juba selle pealetükkivuse pärast. Ja kui see ei haaku vahetult ja otseselt konkreetse teemaga, kuhu, või mille peale see postitati, ei võeta seda ka tõsiselt. ...

August Sügavast ütles ...

...
Võtame näiteks usukuulutajad. Kellele nad niiväga meeldivad? Ehk kellele meeldib tänaval (või kus iganes) mingist ideoloogiast teavitatud saamiseks tülitatud saada? Ometi ei tähenda see, et usukuulutajate sõnum vale oleks. Inimene lihtsalt vastustab automaatselt kõike, mis tuleb liiga järsku ja ilma selleks valmis olemata. Mine tea, võibolla on see ka üks alalhoiu ja püsimajäämise baaskäitumisi.
Muidugi puht praktilisel tasandil on puhta (sh. sõltumatu) energiatootmisvõimaluste propageerimine (rääkimata selle tarnimisest ja ehitamisest) hea ja õige, kindlasti ka väike samm lähemale The Venus Project'ile. Siin ma näen aga otsustajate, ehk status quo soovijate tasandil ohtu, et üheltmaalt, kui leibkondade sõltumatuks tsentraalsest energiatarnest muutub ulatuslikuks - n. 20% on energiatarbijatest on muutunud iseseisvateks ja pigem ise energiamüüjateks - võidakse see labaselt seadusega ära keelata. Ehk deklareeritakse, et energiatootmine on vaid riigi, või riigi poolt litsentseeritud ettevõtjate, monopol. Lühidalt, leidub hulgaliselt võimalusi see soovi korral regulatsiooniga ära kohitseda. Selliseid jõuvõtteid teatud kildkonna huvidest lähtuva status quo säilitamiseks on kasutatud läbi ajaloo.
See on siis n-ö üks pessimistlik võimalus energiamajanduse sõltumatuse lõpu osas olenevalt milliseks jääb ja kujuneb valitsuse ja otsustajate motivatsioon.

Mis puutub Zeitgeist liikumisse, siis mina selle liige ei ole ega oska ka kommenteerida liikmete arvu. Küll aga soovin omaltpoolt sellele liikumisele edu. Ei välista ka omaltpoolt sellega liitumist.

August Sügavast ütles ...

Vastus Teie teisele kommentaarile. Ma ei esine ju anonüümsena. Ikka nimega...mis tõsi küll, on enda võetud alias. Aga mis siis? Enamusele inimestele vaevalt mu kodanikunimi ka midagi ütleks. Pealegi, inimesed peaks keskenduma sõnumile, mitte sellele, kes ütles. Aliase kasutamisel on teisigi puht pragmaatilisi põhjuseid.
Solvamiseks ei peagi alati kellelegi otse halvasti ütlema, teda millekski kutsuma või end ebatsensuurselt väljendama. Solvata saab ka rafineeritult läbi n-ö viisaka, aga sellisena eesmärgistatud keelekasutuse. Ning solvuda võidakse ka sootuks süütu ja ilma igasuguse tagamõtteta siira jutu peale. Mõni võib väga solvuda ka tõe, ehk faktide peale. Eriti kui see tõde tema peale kuidagi varju võiks heita või ta nii seda tunnetab. Seega on solvamine ja solvumine ühestküljest üsna subjektiivne, aga teisalt on see väga konteksti keskne.

Teie ülejäänud spekulatsioonide ja ettepanekuga ma kaasa ei tule. Loodan, et lepite mu eelpool öelduga.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Tänan vastuste eest...
Tegelt,ma juba varem tulin järeldusele,et kõik see mis on toimunud meie lähiajaloos alates 1990 aastast ja kui muretult, osavõtmatult,ning hoolimatult käitub praegu valitsus töötute suhtes,ning kui need jutud tulevaste kiibistamiste suhtes peavad paikka ja kõikse enam tuleb pöörata tähelepanu faktile,et fossiilsed kütused lõpevad üsna pea(venemaal lõpeb nafta 21 aasta pärast)...ja meedia vaikib praeguse Läänemere erastamise koha pealt jpms. siis ei saa jääda lootma nende peale kes teenivad illuminaate,suurkorporatsioone,
välispangandust aga ei hooli meie rahvusest-kõigest sellest järeldub,et lähitulevikus jäävad elama vaid taastuvenergia allikate ekspluataatorid...sestap tulebki levitada "spämmi"...
Pealetükkivusega ei ole siin midagi pistmist...selle "spämmi"
levitamine on ainus võimalus hoitada meie rahvast tulevase majandusliku katastroofi eest ehk pärisorjastamise eest ehk väljasuremise eest...
Mis kostate selle peale,lugupeetud
August Sügavast?

Ja kui te leiate,et nad võivad ära keelata taastuvenergia allikate kasutamise siis on võimalus ka sellest mööda hiilida...
Miks te seda blogi üldse peate?
Kas teile läheb korda Eesti rahva olevik ja tulevik,ning milline on teie arvamus selle kohta Kuidas päästa Eesti rahvus orjusest ja väljasuremisest?


Kes soovib jääda elama see hakkab ekspluateerima taastuvenergia allikaid!

August Sügavast ütles ...

Mis ma ikka kostan. Eks igaüks valib oma eesmärkide saavutamiseks omad vahendid, moodused, strateegia, taktika jne. Midagi otseselt halba ma Teie poolt levitatavas spämmis ei näe, aga nagu ma ennist selgitasin, ei pruugi see olla kuigi efektiivne moodus kui sõnumi toon on liiga terav (n. "ainult lollid ostavad elektrit"- kes ikka tahab, et teda lolliks nimetatakse), see ei haaku otseselt teemadega, mille peale seda postitatakse jms. - ehk ka õige sõnumi levitamine ei ole tulemuslik kui ei arvestata inim-psühholoogiat. Sel lihtsal põhjusel, et seda peetakse tüütuks, ärritavaks ja seda ignoreeritakse.
Muidugi ma austan Teie usku sellisesse moodusesse ja selle valikusse.

Mis puutub inimeste totaalsesse kiibistamisse, illuminaatide, vabamüürlaste maailma valitsemisse ja muudesse nn vandenõuteooriatesse, siis ma suhtun neisse samasuguse skepsisega nagu valitsuste ja massimeedia poolt massidele suunatud "roosamannasse". Leian, et selline kõrvalt vaatav, võimalikult eelarvamusteta analüüsiv hoiak on kõige õigem tee säilitamaks objektiivsust mõistmaks erinevate nähtuste, protsesside ja käitumiste ajendeid ja motiive.

Ma ei usu, et eesti rahva, ja mistahes muu rahvuse väljasuretamisest maailmas huvitatud oldaks - väljaarvatud teatud erandid muidugi. Pigem on tendents üleilmastumine (rahvused ja riigid ei mängi rolli ja need vaatavad ise kuidas hakkama saavad) mille taganttõukaja on väike huvigrupp või nn nomenklatuur. Aga ma ei arva ka väga, et see käib otseselt kellegi asjast-huvitatu pideva ja vahetu sekkumise kaudu. Pigem on tegu ise-ennast kehtestava süsteemiga, kus hüvede, tunnustuse, kiituse, või mille iganes ootuses täidetakse asjast-huvitatute determineeritud suunaga tahtmist. Asja võiks nimetada ka korporatsioonide ja superrikaste strateegiaks.

Blogi pidamise mõte on mõneti analoogne energiasõltumatusega, sest internet pakub väga suurepärase võimaluse sõltumatusele sõltumatusele peavoolu kohitsetud, kollendavale, pealiskaudsele ja meelelahutusliku orientatsiooniga meediale.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Tänan vastuse eest.
Ma enam ei kirjuta "Ainult lollid...jne.
Nüüd kirjutan:"Elama jäävad ainult taastuvenergia ekspluataatorid!"

Kas ma võin teie blogisse ümber kirjatada artikleid väljamaa ajakirjadest mis käsitlevad rohelist eluviisi ja taastuvenergiate kasutamist?
Ma tahan avada oma blogi aga kardan,et see keeratakse untsu...korra ju nii juhtus Inno ja Irja blogiga...nemad vähemasti teavad arvuti asja aga mina alles õpin...
Ma kindlasti avan oma blogi aga aeg ajalt oleks tore kui saaksin kirja panna teie blogisse ülipikki tekste:)))
P.S. Kas te külatate ka www.elfaelektroonika.ee foorumeid?
Seal käib tuline arutelu kuis ise ehitada päiksepaneele jpms.

Elama jäävad vaid taastuvenergia ekspluataatorid!

August Sügavast ütles ...

Käesoleva blogi jätaks ma ikkagi ennekõike oma mõtete ja seisukohtade avaldamise kohaks. Ma ei pane kätt ette kui mu blogi sissekannetesse kirjutatakse teemaga haakuvaid kommentaare.
Kui soovid avaldada tõlkematerjale ja muidu pikemaid tekste, soovitan siiski oma blogi teha. See pole sugugi midagi keerulist. Kasvõi siinsamas Bloggeri keskkonnas.
Üldiselt, kui otseselt kedagi laimavat ei kirjuta, siis ma ei usu, et võimuesindajatel on põhjust (rääkimata alusest) blogi pidajat kimbutada. Mis I & I blogiga vahepeal toimunusse puutub, siis ma ei tea selle üksikasju, aga mulle tundub, et seal oli lihtsalt kellegi oskajama karvane käsi mängus, kes asja vussi keeras.
Võtan mingi aeg aega külastamaks ka toda Elfa Elektroonika foorumit, et mida tarka ja kasulikku seal siis räägitakse.
Igatahes soovin edu.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1.Zeitgeist ja the Venus Projekti filmides on puudu too kuis saavutada toda tuleviku ühiskonda...
2.Ja sa August Sügavast vaata hoolega The Addendumi lõpus on lühike lõik kus ta selgitab seda uut usku või religiooni...ära satu selle lõksu:)))
3.The Venus Projekt algab tuulikute ja päiksepaneelide valmistamisest või ostmisest...
4.Mul nüüd oma blogi
elektritsaabtasuta.blogspot.com
Ma ep ole veel võtnud vaevaks toda kaunistada,esialgu panen rõhku sisule...

Ainult infosulus elavad inimesed ostavad elektrit...sest nad ei tea,et elektrit saab tasuta!

August Sügavast ütles ...

Uue ühiskonnakorralduse või mingi üldise põhimõtte elluviimise saavutamine on kahtlemata ülimalt komplitseeritud, sest see leiab ka vaatamata kõigi üldisele heaolule suunatuse vastustamist erinevatel põhjustel erinevate huvidega inimeste poolt. Väga suur osa on mistahes uuendusete vastu lihtsalt inertsist või mugavusest, sest nad ei mõtle ega tunneta end osana üldises. Põhimõtteliselt on suurteks muudatusteks kaks teed: ülemaailme kataklüsm või siis sujuv sihipärane uute aluste poole liikumine koos nende põhimõtete propageerimisega ja lokaalsete tegudega (sh. ka keskkonnasäästlike energiatootmisviiside kasutuselevõtt ja üldisemas plaanis seismine normaalsuse, võrdse kohtlemise põhimõtete, õigluse jne. eest).
Mõnest mõttes on ühiskond, täpsemalt rahandussüsteem, jõudnud ülemaailmse kriisini, mida võib ehk ka kataklüsmina käsitleda. On jõutud arusaamale praeguse rahaturu funktsioneerimise puudustes ja nii mõnedki riigid (sh. USA) on alustanud ümberkorraldusi rahandussüsteemi usaldusväärsemaks muutmisel. Võimalik, et mingil momendil lähitulevikus jõutakse ka arusaami vabaturumajanduse sisseprogrammeeritud ise-enese hävituslikust aspektist läbi keskkonna reostamise ja ressursside mõttetu raiskamise võistleva tootmise tõttu. Selle kaasosaks on ka töötute ja halvasti toime tuleva kontingendi jätkuv suurenemine.
Keskkonnasäästlike energiatootmisviiside propageerimine, sh päikese oma ning nende alase praktilise info koondamine/jagamine on hea idee. Igatahes õnnitlen oma temaatilise blogi avamise puhul ja soovin edu.